Roel Beckers, psycho-illusionist en entertainer voor business- en corporate events.

Roel begon zijn prille carrière als goochelaar toen hij pas 6 was. Zijn vader was enkele maanden voordien overleden en Roel had maar één missie: Zijn moeder terug laten lachen. Roel haalde zijn goocheldoos boven, zette de plastic goochelhoed (met verborgen vak waarin een pluche konijn zat) op zijn hoofd en gaf zijn eerste goochelshow voor zijn mama. Zij vond deze kleine goochelvoorstellingen zo leuk, dat het al snel een traditie werd om op familiefeesten te goochelen


Roel zijn missie om zijn mama te laten lachen, werd een missie om de wereld te laten lachen en toen hij 18 was, zette hij zijn eerste stappen als professioneel goochelaar voor familiefeesten, bedrijfsfeesten en andere evenementen.

Niet veel later ontdekte hij mentalisme en psycho-illusionisme. Een unieke vorm van goochelen waarbij er niet gegoocheld wordt met kaarten of munten, maar met de gedachten van het publiek. Roel was zo gefascineerd door mentalisme dat hij zelfs zijn eindwerk schreef over het toepassen van mentalismetechnieken in sales en communicatie.

Roels fascinatie voor psychologie was zo sterk dat hij besloot om Applied psychology te studeren aan The academy of modern applied psychology in Schotland. Ook was hij student aan de La Trobe University in Melbourne, Australie, waar hij zich verder verdiepte in psychologie, psychotherapie en de werking van het brein.

Naast zijn carrière als spreker en psycho-illusionist, startte hij zijn eigen praktijk voor psycho-therapie en coaching. 

Daarnaast verdiepte Roel zich verder in marketing, branding en klantervaring. Zo begon hij met het coachen van ondernemers rond deze en andere thema's.

Op dit moment is Roel fulltime actief als mentalist en psycho-illusionist voor bedrijven en organisaties.